Els presos ‘escriptors’ rivalitzen per ser els més venuts de Sant Jordi

Els líders independentistes que han publicat llibres són els protagonistes de la diada d'aquest any
Diada de Sant Jordi

A més de rivalitzar per guanyar les eleccions del pròxim 28 d'abril, avui els presos independentistes que han publicat llibres també rivalitzen per ser els més venuts en aquest Sant Jordi. La temàtica del procés, un any més, segueix acaparant bona part de les novetats polítiques de Sant Jordi.

Entre els nous 'escriptors' hi trobem l'exvicepresident Oriol Junqueras, que publica "Contes des de la presó", un llibre de contes dedicats als seus dos fills Lluc i Joana; el seu estret col·laborador Sergi Sol és autor d'una crònica més política, "Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures"; la seva mà dreta, també empresonat, Raül Romeva signa "Esperança i llibertat"; i Jordi Cuixart protagonitza un diàleg amb la periodista Gemma Nierga en "Tres dies a la presó".

L'exconseller d'Interior Joaquim Forn és autor d'"Escrits de presó", el dietari del seu pas per la presó d'Estremera (Madrid), en la qual va ser reclòs el 2 de novembre de 2017. Una altra exmembre del Govern, Meritxell Borràs, que va estar prop d'un mes presa per l'1-O, explica la seva experiència en "34 dies de tardor i 1 de primavera. Diari de presó". A "Abans ningú deia t'estimo. Testimoni dels fills i filles de presos polítics", són els fills de Joaquim Forn, Jordi Turull i Jordi Sánchez, tres presos de JxCat, els que narren l'experiència de tenir als seus pares a la presó.

D'altra banda, també alguns dels polítics que van marxar a viure fora d'Epanya s'han animat a escriure. És el cas de l'expresident Carles Puigdemont, que des de Waterloo ha escrit "La crisi catalana. Una oportunitat per a Europa", on planteja una proposta de diàleg sobre Catalunya amb mediació internacional. Des de Suïssa, l'exdiputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel ha llançat "I parlarem de vida! Discursos i conferències".

Altres títols sobre el tema són "Entre Ítaca i Icària" d'Àngels Barceló, Joan Tardà i Xavier Domènech; "El naufragi", la versió en català i actualitzada de la crònica elaborada per la periodista Lola Garcia; "Més operació urnes" de Laia Vicens i Xavi Tedo; "La batalla de l'exili" de Josep Casulleras; "El conflicte inevitable" de Matthew Tree; «1 Judici (polític) i 100 preguntes", de Jaume Alonso-Cuevillas, i "No tot s'hi val" de l'exlletrat major del Parlament Antoni Bayona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides