Quina alegria electoral s’emporta el processisme?

Mikko Karna
Mikko Karna

L'elecció de Mikko Karna, segurament el suport exterior més fidel de l'independentisme processista, com a diputat del parlament de Finlàndia en representació de Lapònia. Des del 2015 i fins ara era diputat suplent i havia emergit quan va ocupar la plaça del titular de l'escó, Paavo Vayrynen. En tornar Vayrynen de l'Eurocambra, Karna va plantar cara per retenir la cadira, però no ha estat fins ara que l'ha obtinguda.

Durant els anys del procés, Karna ha celebrat la independència de Catalunya (2017), l'ha visitada i ha convidat Carles Puigdemont a Finlàndia, a més de celebrar la investidura de Quim Torra (2018). Entre més demostracions d'adhesió al processisme, el diputat lapó va assenyalar que Puigdemont no rebria un judici just a Espanya. I per exercir pressió perquè la justícia d'Alemanya no l'extradís, va dir que, si això passava, "no seria millor que la Gestapo de l'Alemanya nazi".

També va plantejar que la FIFA hauria d'excloure Espanya del Mundial de futbol del 2018 i va argumentar que “si creus en els drets humans, les llibertats polítiques i les convencions de la Unió Europea i les Nacions Unides, has de dir NO a Espanya. Boicotejar-la. No hi viatgis. Aquestes violacions dels drets humans han de cessar. Ara”.

Irònicament, Karna es presenta al seu compte de Twitter com "el monstruito finlandés", tot aclarint que "només per als unionistes i federalistes". L'amic lapó del procés ha agraït als seus "6.481 votants" l'elecció: "He doblat els meus vots amb relació a fa dos anys. Així que Catalunya té un amic ferm al parlament finlandès per aquesta legislatura".

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari