Un observador internacional de l’1-O diu que va pagar el viatge de la seva butxaca

Reprodueix vídeo

L'exdiputat de l'SPD alemany, Bernhard von Grünberg, ha afirmat en la seva compareixença com a testimoni al Tribunal Suprem en el judici per l'1-O que la seva estada a Catalunya com a observador internacional per a la consulta independentista la va pagar amb els seus recursos personals.

Bernhard von Grünberg ha assegurat que les despeses del viatge no les va pagar el Diplocat, Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya, a l'afirmar que "no recordo si va haver-hi aquesta oferta, però mai es van sufragar perquè des del primer moment vaig deixar molt clar que per a mi era fer-ho a títol personal".

L'exdiputat de l'SPD ha afirmat que la seva estada a Catalunya l'octubre del 2017 no estava lligada al seu càrrec a l'ACNUR, l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats, afegint que "també he estat present en les eleccions de desembre del 2017 i vaig parlar amb totes les formacions. Sempre he pagat jo aquests viatges".

Von Grünberg ha reconegut, però, que "vaig estar en contacte amb Albert Royo, que en aquell moment era secretari general de Diplocat" i que l'objectiu del seu viatge a Catalunya durant l'1-O "era assistir i poder parlar amb totes les parts involucrades, com així es va fer. En cap cas hi havia una prioritat d'observació o validació de la votació".

Aquí, Von Grünberg ha afirmat que "la iniciativa mai va ser per part d'ell (Royo). L'interès era per part meva. Em vaig trobar sempre en un context de diàleg amb aquesta persona". De fet, a la pregunta de si l'objectiu d'aquesta visita tenia a veure amb un programa d'observació electoral i validació de resultats, el testimoni ha afirmat que "jo havia fet una sol·licitud al Diplocat, però la motivació del meu viatge era personal".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides