Aconseguirà Ponsatí recaptar els fons que vol per a la campanya del 12-M?

Clara Ponsatí sortint dels jutjats de guàrdia de Barcelona (ACN)

Si depèn només de les donacions, ho té magre al ritme actual abans que comenci oficialment la campanya. Alhora, la candidatura que encapçala l’exconsellera i eurodiputada Clara Ponsatí, s’ha marcat l’objectiu de recaptar 100.000 euros per a la campanya de les eleccions al Parlament del 12 de maig, que comença el 26 d’abril, però en el web d’aquesta formació les xifres han experimentat un progrés massa lent.

La suma de la seva iniciativa de micromecenatge va començar rebent 12.000 euros les primeres 12 hores, fa dues setmanes, però no va superar fins aquest 23 d’abril els 70.000 euros -uns 2.500 euros més que dos dies abans-, de manera que sense un salt sorpresa de darrera hora no assolirà abans del dia 26 -potser sí més endavant- els 100.000 euros amb què, segons va anunciar Alhora, calcula que podria impactar en 300.000 votants.

Aquesta candidatura, que Ponsatí ha impulsat de la mà amb Jordi Graupera, va especificar que destinarà els diners recaptats a promoció i publicitat a internet, cartelleria i altres materials, organització d’actes, i investigació i anàlisi de dades (ja que “no sortim a les enquestes” i consideren que en necessiten de pròpies).

Fa sis anys, Ponsatí va aconseguir en un tres i no res la xifra que demanava per pagar la seva defensa jurídica, quan el Tribunal Suprem va emetre una ordre europea de detenció contra ella pel seu paper en l’organització de l’1-O. Inicialment havia demanat 40.000 lliures esterlines (que va recaptar en una hora) i va pujar el llistó de la petició a 100.000 lliures (uns 114.000 euros), que va recaptar en unes tres hores i mitja, també gràcies a una campanya de micromecenatge.

(Visited 162 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari