El comissari Quevedo destapa les desavinences dels Mossos amb Forn per l’1-O

El cap de Planificació de la Seguretat dels Mossos diu que tenien clar que la votació no seria "normal"
Emili Quevedo
Emili Quevedo

El comissari Emili Quevedo, cap de la Comissaria General Tècnica de Planificació de la Seguretat dels Mossos durant l'1-O ha explicat que "no vaig estar d'acord amb una declaració de Forn en la qual deia que els Mossos es comportarien com en unes eleccions normals", quan per al comissari era evident que la situació no es corresponia amb la d'una convocatòria electoral normal tal com havia afirmat Joaquim Forn l'aleshores conseller d'Interior de l'executiu de Carles Puigdemont.

Emili Quevedo ha fet aquesta afirmació durant la seva declaració com a testimoni en el Tribunal Suprem en el decurs del judici contra els dirigents independentistes. Quevedo es podia negar a declarar, ja que té una altra causa oberta, però ha decidit respondre a totes les preguntes.

Quevedo ha explicat que l'aleshores màxim responsable dels Mossos, el major Josep Lluís Trapero, els va demanar que fessin una projecció de les necessitats reals per aplicar les resolucions judicials contra la consulta independentista, Quevedo ha afirmat que "Trapero ens va encarregar un informe tècnic per valorar quants efectius serien necessaris per complir el mandat". Quevedo ha afirmat que se li va dir al major Trapero que "entre 30.000 i 40.000" agents de policia.

En aquest context, el comissari Quevedo ha afirmat que "el dispositiu dels Mossos per a l'1-O va ser d'uns 7.800 agents. En una jornada electoral es destinen entre 2.500 i 3.000". Amb aquestes xifres, Quevedo ha reconegut que "l'acte de la magistrada no es va poder portar a terme en la seva integritat".

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides