Quin escàndol persegueix Carles Puigdemont de la seva etapa com a batlle de Girona?

puigdemont alcalde
puigdemont alcalde

Carles Puigdemont va saltar a la primera línia de la política catalana l’any 2011, quan va ser escollit batlle de la ciutat de Girona. Un dels primers projectes que va impulsar des del seu nou càrrec va ser el Bloom, un centre tecnològic especialitzat en les imatges 3D, finançat pels fons FEDER de la Comissió Europea (50%), la Universitat de Girona (25%) i la Diputació de Girona (25%).

Però aquest projecte va degenerar en un absolut fracàs, en el qual s’hi van perdre 1,8 milions d’euros, tots d’ells de procedència pública. El responsable del Bloom era Richard Hebert, un bon amic de Carles Puigdemont. Les auditories que s’han realitzat sobre aquest centre tecnològic, ubicat al Parc Científic de la Universitat de Girona, fan posar els pèls de punta.

Segons explica Diari de Girona, es va gastar un dineral en càterings i assessories externes que no van servir per res. Però el més greu és que gran part del sofisticat material tècnic que es va comprar, valorat en 1 milió d’euros, ha desaparegut de les dependències del Bloom i no se sap on ha anat a parar. A més, falten moltes factures justificatives de les despeses que es van fer.

L’oposició ha denunciat el desori del Bloom i mostra la seva preocupació per la repercussió que aquest projecte fallit pugui tenir per les arques municipals, ja que la Comissió Europea reclamarà explicacions i aplicarà sancions pel mas ús de la subvenció dels fons FEDER que va rebre. A Carles Puigdemont i a la seva successora a l’alcaldia de Girona, Marta Madrenas –que opta a la reelecció el pròxim 26-M- el Bloom els pot esclatar a les mans.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides