La DUI va ser simbòlica, segons Forn

L’exconseller d’Interior separa la seva opinió favorable a la independència de l'activitat al capdavant dels Mossos
Joaquim Forn, declarant

El segon polític català en prestar declaració davant el Tribunal Suprem ha estat l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, per a qui la Fiscalia sol·licita 16 anys de presó i inhabilitació per rebel·lió i malversació.

Al llarg de la seva intervenció, Forn ha insistit a separar la seva opinió política favorable a la independència de Catalunya i a la celebració d'un referèndum, de la seva feina com a màxim responsable dels Mossos d'Esquadra, al que segons ha volgut deixar molt clar mai va donar ordres polítiques.

Segons Forn, la resolució que el Parlament va aprovar el 27 d'octubre era "una declaració política", en què la independència unilateral figurava en el preàmbul, sense que hi hagués votació sobre aquest punt.

En aquest sentit, ha negat que durant el ple en què es va aprovar la DUI es fes qualsevol menció a Catalunya com a nou Estat català, més enllà dels "discursos polítics" que es van emetre a les escales de la cambra catalana, amb la presència d'alcaldes independentistes.

Al fil de les preguntes del seu lletrat, Forn ha insistit que la DUI no es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), ni en el butlletí del Parlament, ni hi va haver "cap resolució o acte administratiu" posterior en aquest sentit.

Forn, al contrari de Junqueras, sí que ha volgut respondre a les preguntes de la fiscalia i de l'advocacia de l'Estat, però tampoc a les de l'acusació particular representada per Vox. En el seu interrogatori, el fiscal ha insistit sobre la reunió del 25 d'octubre a la seu de la Generalitat en la qual havia de decidir-se si es convocaven eleccions o es feia la declaració unilateral d'independència. (DUI). "Carles Puigdemont era partidari de convocar eleccions", ha afirmat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides