La UDEF s’ensuma que els Pujol van sucar 50.000 euros de la compra d’un edifici de la Generalitat

Els investigadors contrasten els detalls d'una declaració del cas Grand Tibidabo amb un ingrés de l'assessor fiscal Sánchez Carreté
Jordi Pujol
Jordi Pujol

La família Pujol Ferrusola es va embutxacar 8,3 milions de pessetes, més de 50.000 euros, quan la Generalitat de Catalunya, l'any 1991, va comprar l'edifici on es va instal·lar la conselleria de Medi Ambient, publica Vozpópuli citant el contingut d'un informe remès per la UDEF al jutge que instrueix el cas Pujol a l'Audiència Nacional, José de la Mata.

Segons la mateixa informació, aquesta unitat de la Policia Nacional ha confirmat la veracitat de la declaració que l'empresari Alberto Freixa Vidal va fer en el marc del cas de corrupció Grand Tibidabo, el 1994, segons la qual una part de la comissió pagada en la compra de l'edifici se la va endur un dels fills de l'aleshores president de la Generalitat, Jordi Pujol.

La UDEF, afegeix Vozpópuli, ha comprovat que la societat Catalana de Mitjans Edició SA va ingressar un xec per un valor de 9,3 milions de pessetes, uns 56.000 euros, d'una operació de compra en la qual la Generalitat va pagar 25,1 milions d'euros a l'empresari Javier de la Rosa, principal condemnat pel cas de la descapitalització de Grand Tibidabo.

Catalana de Mitjans Edició SA tenia com a administrador Joan Antón Sánchez Carreté, assessor fiscal dels Pujol Ferrusola, fet que per a la UDEF constitueix un indici sobre la presència d'algun dels membres de la família de l'expresident català en l'obtenció de comissions en aquesta operació de compravenda.

De fet, indica també Vozpópuli, documentació recentment facilitada per les autoritats d'Andorra, corresponent als moviments dels Pujol a l'entitat actualment anomenada Andbank, indica una entrada de fons per un import de 8,3 milions que els investigadors creuen que pot estar relacionada amb el cobrament rebut per la societat de Sánchez Carreté.

Pel que fa a la diferència d'un milió de pessetes entre els citats imports, afegeix aquesta informació, la UDEF sospita que es tracta de la comissió d'intermediació que s'hauria embutxacat el mateix Sánchez Carreté. Coterma, una societat vinculada amb Lluís Prenafeta, el qui va ser secretari de la Presidència de Jordi Pujol els anys 80, també consta entre els perceptors de possibles comissions en aquesta operació. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides