Colau fulmina ICV de la seva llista

L’alcaldessa presenta una candidatura amb l’exclusió dels antics militants ecosocialistes a excepció de Janet Sanz
Janet Sanz

Ada Colau ha presentat a la seva militància una candidatura on desapareix dels primers 20 llocs l’empremta d’Iniciativa, que va ser la formació que la va acollir ara fa quatre anys per pagar les despeses electorals i li va cedir la seva quota mediàtica en els espots electorals gratuïts.

Quatre anys després, només Janet Sanz prové d’ICV. Amb la renúncia de Laia Ortiz i la desaparició d’Agustí Colom, els quadres d’ICV a Barcelona veuen com l’alcaldessa Colau no té en compte l’organització que li ha fet de coixí durant tota aquesta legislatura.

Les grans novetats a la candidatura de Barcelona en Comú són el professor Joan Subirats (actual comissionat de Cultura), que ocuparà el segon lloc, l’activista de la PAH Lucía Martín (ara diputada al Congrés dels Diputats) que ocuparà el cinquè lloc i l’actual gerent municipals, Jordi Martí, qui anirà de vuit. Colau també havia ofert el segon lloc a Martí, qui en un escrit al facebook ha assegurat que segueix sent socialista i catalanista però que ha acceptat l’oferta d’integrar-se a la llista de l’alcaldessa. Martí va pugnar ara fa cinc anys amb Jaume Collboni per liderar el PSC a Barcelona en unes primàries i va perdre. Durant uns mesos es va deixar estimar per ERC, però al final no va reeixir la seva incorporació a la candidatura d’Alfred Bosch. Després de l’arribada de Colau a l’alcaldia, aquesta li va oferir el càrrec de gerent municipal, que és sobre el que pivota tant l’acció de govern com l’administració municipal.

De l’actual equip de regidors, segueixen, a més de Sanz, Jaume Assens (repeteix de 4), Laura Pérez (6), Gala Pin (7), Eloi Badia (9) i Mercedes Vidal. Aquesta ocupa el desè lloc. De l’anterior equip desapareixen Gerardo Pisarello, Laia Sanz, Josep Maria Montaner i Agustí Colom. Els tres darrers amb vinculacions amb ICV.

La llista plantejada per Colau ha de ser ratificada mitjançant unes primàries per la militància de Barcelona en Comú.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.