El govern espanyol ordenarà divendres l’exhumació de Franco

L'expedient es tanca però es donaran quinze dies a la família per proposar una alternativa a l'Almudena
Valle de los Caídos
Valle de los Caídos

El govern espanyol aprovarà en el Consell de Ministres de divendres ordenar l'exhumació de les restes de Francisco Franco del Valle de los Caídos. Fonts de la Moncloa expliquen que l'expedient es tancarà divendres i que, per tant, l'executiu de Pedro Sánchez ja està en disposició d'ordenar l'exhumació.

Ara bé, el govern espanyol no accepta la proposta de la família d'enterrar les restes a la cripta de l'Almudena, on també està enterrada la seva esposa. Per això, donarà un últim període d'al·legacions de 15 dies perquè la família proposi una alternativa.

L'executiu ja va advertir que si la família no es posava d'acord, seria el mateix govern qui fixaria on havien d'anar a parar les restes del dictador.

La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, ha confirmat que l'expedient acaba divendres i que el tema passarà pel Consell de Ministres.

L'executiu va iniciar els tràmits de l'exhumació a finals d'agost i, tot i que esperava que el procediment fos més ràpid, s'ha anat retardant al·legant que calia ser "garantista" en tot el procediment.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides