Qui acusa ‘Vilaweb’ de censurar per no ofendre Torra?

Qui acusa 'Vilaweb' de censurar per no ofendre Torra?

Diana Coromines, columnista d'aquest diari digital des de fa un any i número tres de la llista per Barcelona sorgida de les primàries independentistes promogudes per l'ANC, que encapçala Jordi Graupera.

Aquesta periodista ha explicat que enguany no mantindrà la seva col·laboració mensual a Vilaweb, segons li ha comunicat Assumpció Maresma, que és editora i cofundadora de Vilaweb, a més de parella del també cofundador i director del diari, Vicent Partal.

Coromines ho considera la culminació d'un procés, ja que els responsables de la publicació, assegura, li havien demanat reiteradament que no parlés més del que va passar a les delegacions i el departament d'Exteriors des de l'aplicació del 155 a Catalunya. També diu que s'havien queixat de l'enfocament d'alguns dels seus articles. 

En el seu bloc, Coromines ha escrit que pensava que esperaven d'ella un relat sense embuts sobre els nyaps dels líders independentistes, però s'ha acabat trobant que l'objectiu de Partal i Maresma era que "cresqués com a articulista; que desenvolupés la meva intel·ligència, creativitat i visió obrint-me a molts temes diferents", interpreta citant paraules que atribueix a Maresma.

A més, revela alguna de les seves comunicacions amb Maresma, on l'editora li diu que li molesta "el teu estil i visceralitat" i que "no m'agraden aquests articulistes que parleu sempre en primera persona", sempre segons Coromines, qui assegura que Maresma li va etzibar que "els teus articles no són articles". "Sempre estàs donant voltes al mateix; els teus articles ja no interessen. Passa pàgina i mira endavant", afirma que li va retreure reiteradament.

"Estiguin d'acord o no amb la meva visió, l'error de Maresma i Partal és negar-se a entendre allò que la meva veu dissident (i la d'altres periodistes i escriptors d'aquest país que som especialment crítics amb el govern de la Generalitat) significa per la salut i la qualitat democràtica del diari. Censurant i limitant les poques veus crítiques i netament exigents amb els nostres representants polítics (tasca que a qualsevol país es concep com un pilar fonamental de la democràcia), el panorama de mitjans catalans es torna petit, provincià i sectari", expressa Coromines al seu bloc. Hi sosté, així mateix, que “tapant la meva veu, Vilaweb tapa una visió crítica i necessària per entendre el que està passant al país”.

"Li vaig preguntar com era possible que no toleressin la crítica al president Torra (perquè justament els problemes havien vingut per aquí: per l'article que em van censurar fa un mes i un d'anterior, que finalment vaig publicar a Racó Català). Maresma es va indignar: «Què insinues? El president Torra és incapaç de dir-nos res. Si sabessis, en canvi, el munt de problemes que ens han portat els teus articles contra la Francesca Guardiola!». Vet aquí, doncs, el pinyol de la qüestió. Vilaweb s'havia pogut permetre ‒a contracor‒ el desgast de criticar l'entorn de Guardiola i Romeva, amb qui ells mateixos m'havien confessat que no tenen bona relació. En canvi, no podien córrer el risc d'ofendre el president Torra", especifica la columnista.

No és el primer cop que des de l'entorn mediàtic de Jordi Graupera, crític amb l'independentisme mainstream d'ERC, PDECat i JxCat, es denuncia un intent de silenciament. Enric Vila i Bernat Dedéu, de manera destacada, van associar a pressions governamentals la disminució de les seves aparicions en els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari