Cunillera proposa que els guàrdies civils aprenguin català

La proposta afectaria els agents destinats a Catalunya tant de manera permanent com temporal
Teresa Cunillera

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, proposa que els agents de la Guàrdia Civil destinats a Catalunya, sigui de manera permanent o de manera temporal, rebin classes de català.

Teresa Cunillera justifica aquesta proposta amb la voluntat que els agents coneguin millor la llengua i la cultura catalana, cosa que tindria com a objectiu millorar la relació dels agents de la Benemèrita amb els catalans.

La delegada ha enviat una carta a la consellera de Cultura, Laura Borràs, per fer-li extensiva aquesta proposta, amb la intenció que fos el Consorci per a la Normalització Lingüística l'entitat encarregada de portar a terme la formació.

Des del departament de Cultura, la consellera Borràs ha lamentat que aquesta iniciativa de Cunillera arribi una setmana després de les detencions d'independentistes a Girona, tot i que van anar a càrrec d'agents del Cos Nacional de Policia (CNP).

Borràs recorda que un advocat dels detinguts va passar per "un episodi de flagrant vulneració de drets lingüístics" quan un agent de la Policia Nacional es va negar a atendre'l per parlar en català.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides