Forn i Torra encara pressionen ERC per la llista unitària a Barcelona

L'exconseller i alcaldable diu que són a temps de crear-la, davant la negativa dels seus socis de govern
Forn i Puigdemont
Forn i Puigdemont

Tant l'exconseller i alcaldable a Barcelona Joaquim Forn com el president Quim Torra han insistit les darreres hores en la creació d'una llista unitària independentista para la capital catalana.

En una entrevista concedida a l'Ara, Forn ha explicat que es va trobar amb el candidat d'ERC, Ernest Maragall, i que "li vaig tornar a insistir". En clara discrepància amb els càlculs manifestats per ERC, i assenyalant aquesta formació, l'exconseller ha respost que la llista unitària "ens garantiria el govern de la ciutat i costa entendre que per raons d'estratègia de partit hi hàgim de renunciar".

"La llista de JxCat ha de ser la baula que uneixi les diferents sensibilitats sobiranistes i que conformi aquest espai majoritari a Barcelona. Jo estic disposat a seure i parlar sense cap condició per fer efectiva aquesta unitat sobiranista. No hi podem renunciar. Encara hi som a temps", ha indicat. "L'important és que des del sobiranisme s'ha de definir un model de ciutat i no només enarborar l'estelada" ha afegit, no obstant això.

Per la seva part, el president Torra, en una entrevista a RAC1, ha demanat als candidats independentistes de Barcelona que s'asseguin i discuteixin del que calgui "però que arribem a una candidatura unitària".

ERC i el PDECat, veïns
Mentre les tensions polítiques entre ERC i l'espai polític postconvergent segueixen aflorant, en particular amb la Crida i JxCat, i no només amb relació a les llistes electorals, el PDECat ha anunciat que abandonarà la seu del carrer Provença i es traslladarà al carrer Calàbria, davant de la seu d'ERC.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides