La Fiscalia demana als EUA documents del ‘lobby’ nord-americà contractat pel govern Mas

Vol impulsar la investigació sobre els diners destinats per la Generalitat a Independent Diplomat amb una comissió rogatòria
Artur Mas
Artur Mas

Les dificultats per trobar documentació sobre els diners públics que va destinar la Generalitat de Catalunya al lobby nord-americà Independent Diplomat han empès la Fiscalia a demanar una comissió rogatòria perquè els Estats Units facilitin informació sobre l'origen dels fons, publica El Mundo.

Es tracta d'una investigació que afecta l'expresident Artur Mas i l'exconseller Francesc Homs, a banda de diversos ex-alts càrrecs, iniciada fa un mes a partir d'una denúncia presentada per Ciutadans. El partit taronja assenyalava, basant-se en informacions periodístiques, que el govern de Mas va destinar 1,5 milions d'euros a aquest lobby, però la Generalitat va negar que li paguessin res durant el període 2015-2017.

En concret, Cs troba sospitós que el govern català respongués que els informes demanats incloïen informació que les parts contractuals havien qualificat de confidencial. El partit d'Albert Rivera i Inés Arrimadas va obtenir informació del Departament de Justícia dels EUA sobre l'activitat del lobby, i va aportar a la Fiscalia dades sobre un contracte amb la Generalitat del 2013 per 7.800 dòlars mensuals per "assolir els objectius acordats entre ambdues entitats", i un altre entre el lobby i el Diplocat de 46.700 euros corresponent a l'enviament d'informes periòdics.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides