El Col·legi de Metges denuncia que “el sistema de salut està en risc”

El president del col·lectiu a Barcelona, el doctor Jaume Padrós, alerta que les condicions als ambulatoris són "clarament indignes"
Jaume Padrós
Jaume Padrós

A les portes de la vaga convocada als ambulatoris per a la setmana entrant, el president del Col·legi de Metges de Barcelona denuncia que els professionals estan treballant en unes condicions clarament indignes. En declaracions a RAC1, Jaume Padrós assegura que "la sanitat es troba al límit".

"El sistema està en risc si no es prenen decisions. No es tracta només de posar més diners, que en necessitem si ens volem comparar amb països com el Canadà, Austràlia i alguns nòrdics. A més, tenim els professionals maltractats", ha sentenciat.

Recorda que els metges afronten una càrrega de feina enorme i en condicions salarials sovint molt precàries. Padrós ha posat l'exemple d'un anunci, aparegut fa tres setmanes, per a una plaça d'especialista en un hospital públic de l'àrea metropolitana de Barcelona amb un sou de 1.200 euros al mes.

A més, avisa que els ambulatoris "s'han banalitzat, s'han convertit en una barra lliure". Recorda que fins i tot cal passar per consulta per demanar una baixa escolar per un refredat. "Això no cal que ho faci un metge", s'ha queixat, "I no tot ha de ser d'ara per ara". Padrós reclama també als pacients que facin "un ús responsable del servei".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides