Sense acords en la trobada de partits

L'absència de CS, la CUP i el PP llastra una reunió amb els grups del Govern, i el PSC i els comuns
L'Espai de Diàleg
L'Espai de Diàleg

Acaba la primera Taula de diàleg entre Junts per Catalunya, ERC i el PSC presidida per Quim Torra. Tot i constatar-se profundes diferències polítiques, els grups s'han compromès a seguir parlant i fer d'aquesta taula una eina de treball estable.

La reunió s'ha fet al Palau de la Generalitat, convocada pel president Torra, a proposta del PSC i amb les absències de Ciutadans, el PP i la CUP. Ha començat amb la intervenció inicial del president Torra, que ha obert el torn de paraula exposant què esperava de la cimera.

Després de la trobada, les formacions participants han fet públic el desig de continuar treballant en aquest espai tot i les diferents posicions de partida, que la majoria han remarcat.

Els Comuns han defensat la proposta de pacte de claredat "per fer el referèndum que Catalunya es mereix". Un referèndum vinculant i reconegut internacionalment.

Des del PSC, Miquel Iceta ha plantejat una proposta de més autogovern i de reforma de l'Estatut. "Hi ha més possibilitats que tothom vingui a la nostra posició de reformar l'Estatut, que no pas a l'inrevés", ha dit.

Pels republicans, sobre la taula hi ha l'exercici del dret a l'autodeterminació. "Volem passar dels grans consensos socials a consensos polítics. Volem treballar per arribar a un acord per l'exercici del dret a l'autodeterminació", ha dit Sergi Sabrià.

Per Albert Batet, de Junts per Catalunya, "hi ha hagut un acord de mínims sobre diàleg". Des de JxCAT han lamentat que el president del grup, Jordi Sànchez, no hagi pogut assistir a la reunió i han proposat que la següent sigui a Lledoners o que s'aixequi la presó preventiva.

Finalment, la portaveu del Govern Elsa Artadi ha valorat positivament la trobada, ha parlat de pacte de mínims, tot i reconèixer que "ens hagués agradat poder anar més enllà".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides