Lluís Llach fitxa independentistes mediàtics pel seu consell assessor

Fachin, Baños o Talegón són alguns dels dotze membres que assessoraran el Fòrum Civil i Social per al Debat Constituent
Torra i Llach

El president del consell assessor del Fòrum Civil i Social per al Debat Constituent, Lluís Llach, ha acabat fitxant tot un seguit d'independentistes mediàtics per a aquest òrgan que pretén dinamitzar un debat social sobre el procés independentista a Catalunya.

Entre els escollits hi ha els exdiputats del sector independentista de Catalunya Sí que Es Pot, Albano-Dante Fachin i Àngels Maria Martínez Castells. També destaquen els noms de l'exdiputat de la CUP, Antonio Baños, o la qui va ser membre del Comitè Federal del PSOE, Bea Talegón.

Es dona la circumstància que tant Fachin, Baños i Talegón exerceixen de periodistes i en les seves aparicions en els mitjans de comunicació fan sistemàticament una defensa a ultrança de la independència i d'una futura república catalana.

Llach, cantautor que també ha estat diputat en la passada legislatura de Junts pel Sí (JxSí), també ha fitxat pel seu consell assessor a les també exdiputades de JxSí, Montserrat Palau i Carmina Castellví, o els experts constitucionalistes Jaume López, Albert Noguera i Jordi Domingo.

Altres noms que se sumen als primers dotze membres del consell assessor del fòrum independentista són l'economista Miquel Puig i la sociòloga Marta Rovira Martínez, directora de la Fundació Congrés de Cultura Catalana.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Lluís Llach ha afirmat que aquests fitxatges representen a "un ampli ventall" de la societat catalana, ja que té la voluntat de recollir l'opinió dels ciutadans de Catalunya per dibuixar el seu futur.

El cantautor reciclat com a polític ha afirmat que el president català Quim Torra l'ha escollit perquè la seva figura genera consens, i que aquest consell assessor no dictarà cap procés constituent, ja que això "només ho pot fer el Parlament".

Aquest divendres Torra firma el decret de nomenament de Llach com a president del consell assessor del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent i dels dotze altres membres com a vocals de l'ens.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides