Borrell preferiria que els presos fossin lliures

En una entrevista a la BBC, el ministre aclareix que és una opinió personal i que el Govern no hi pot fer res
josep borrell
josep borrell

El ministre espanyol d'Afers Exteriors, Josep Borrell, ha assegurat aquest dimarts que "personalment" hauria "preferit" que el jutge considerés "altres mesures de precaució" que no fossin la presó incondicional dels polítics independentistes.

"Políticament haurien estat preferibles altres mesures de precaució", ha repetit als mitjans de comunicació des d'Estrasburg, preguntat per unes declaracions fetes en aquesta línia durant una entrevista amb la BBC aquest dimarts.

"Però el jutge ha pres aquestes mesures i cal respectar la seva independència", ha afegit matisant que "no pot ser que el govern espanyol decideixi sobre la llibertat dels presos". "Això sí que és negar la separació de poders", ha assegurat fent una crida a "deixar que els jutges treballin".

Borrell, que va ser president del Parlament Europeu entre el 2004 i el 2007, ha fet aquestes declaracions després de mantenir diverses reunions a Estrasburg coincidint amb la sessió plenària però també amb la Diada.

Entre les persones amb qui s'ha vist hi ha el vicepresident de la Comissió Europea Frans Timmermans, el president de l'Eurocambra, Antonio Tajani, i el secretari general del Consell d'Europa, Thorbjørn Jagland.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides