Torra diu que el consell de la república ha de funcionar abans de l’1 d’octubre

El president català afirma que "l'obsessió" d'aquesta legislatura és fer efectiva la república catalana
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, preveu que el consell de la república el qual hauria de presidir Carles Puigdemont des de Brussel·les estarà funcionant abans que acabi el mes de setembre. En una entrevista a El Temps, Torra afirma que "per les últimes informacions, i tal com estem treballant amb el president Puigdemont, la intenció és que sigui abans de l'1 d'octubre. Per tant, durant aquest mes de setembre, esperem tenir-lo constituït".

Quim Torra insisteix que l'objectiu de l'actual legislatura és fer efectiva la república catalana, en considerar que "nosaltres ho hem definit passant de la restitució a la constitució. És a dir, a la constitució de la República de Catalunya. Per tant, entenem que el nostre mandat és el de l'1 d'octubre (…). Aquesta és la nostra obsessió".

En aquest context, Torra afirma que "nosaltres pensem que som capaços de viure en una república compartida entre molts ciutadans de Catalunya que no necessàriament són independentistes".

Torra, però, no s'atreveix a posar dates sobre aquesta república catalana, assegurant que "no som partidaris de posar-nos terminis perquè pensem que no ens ajuden. La nostra voluntat, perquè és el mandat que tenim i no podem renunciar-hi ni volem fer-ho, és la de treballar cada dia perquè això sigui possible. Si seran nou mesos o si en seran més, en aquest moment no li ho puc contestar".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides