Junqueras no veu “dreceres” per arribar a la independència

El líder d'ERC diu que l'única via és un referèndum pactat
Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat que l'única possibilitat que contemplen els republicans per arribar a la independència de Catalunya és un referèndum pactat amb l'Estat, afirmant que "aquest sempre ha estat el nostre escenari", assegurant que "no veig dreceres".

Oriol Junqueras ha fet aquestes declaracions a TV3, des de la presó, des d'on ha insistit en el missatge que el líder d'ERC defensa des de fa temps, i en el qual afirma que cal "construir una majoria social més àmplia que ens doni més força per aconseguir ser un estat independent", afegint que "el més important és comptar amb prou força i complicitats a Catalunya".

El líder republicà s'ha mostrat convençut que "hem d'admetre on som i no on ens agradaria ser i construir de nou aprenent dels errors comesos", i que "a l'independentisme li falta verbalitzar una estratègia comuna, cada cop és més obvi que de camí només n'hi ha un. Per avançar cal tenir el coratge de parlar clar".

Junqueras ha reivindicat que "no hi ha fractura social a Catalunya. El que hi ha és una voluntat manifesta de fracturar-la i per justificar la violència en nom d'una bandera i de la unitat d'Espanya. La violència, la que sigui, és inadmissible".

El president d'ERC també ha afirmat que "l'1 d'octubre és una victòria democràtica front un Estat autoritari. Ens va fer guanyar el dret a decidir perquè va ser una lliçó democràtica a la resposta autoritària de l'Estat".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides