“Si un independentista estúpid” vol imposar la secessió, “s’equivoca”

Tardà reconeix que la independència no es pot imposar a la meitat de catalans que no la vol
Joan Tardà
Joan Tardà

Esquerra Republicana reconeix que la independència no es pot imposar de manera unilateral a la meitat de catalans que no la vol. Així ho ha expressat el portaveu d'Esquerra al Congrés, Joan Tardà: "Si hi ha algun independentista ingenu o estúpid que creu que pot imposar la independència al 50% de catalans que no ho són, és evident que està equivocat".

Un missatge clar que arriba, gairebé un any després que el Govern proclamés la república, i després de les paraules del president de la Generalitat, Quim Torra, que assegura que no "renúncia" a la independència.

"No hi ha solució al conflicte sense tenir en compte al 50% de catalans que no són independentistes i no hi ha solució sense tenir en compte al 50% de catalans que ho són", ha expressat Tardà a la Comissió de Política Territorial del Congrés en la que ha comparegut la ministra Meritxell Batet per explicar la reunió de la comissió bilateral entre l'Estat i Catalunya l'1 d'agost passat.

La via de solució de Tardà passa pel "diàleg" i un "referèndum d'autodeterminació", a més d'una correcció en la "judicialització" del procés. Una solució que xoca frontalment amb el posicionament del Govern de Pedro Sánchez, que defensa que el diàleg ha de culminar en una votació d'un nou Estatut en el qual es doni a Catalunya més autogovern. Això, per Tardà, només pot agradar al 50% dels catalans.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides