Un professor de Stanford justifica que hi hagi morts per assolir la independència

“No entenc els qui diuen que la llibertat d’un poble no val la vida d’una sola persona”, afirma Joan Ramon Resina
Joan Ramon Resina, filòleg i professor a Stanford
Joan Ramon Resina, filòleg i professor a la Universitat de Stanford

El director del Programa d’Estudis Ibèrics de la Universitat de Stanford, als Estats Units, Joan Ramon Resina, entén que la independència de Catalunya requereixi la mort d’algun dels seus defensors. Així ho explica en una entrevista al portal Vilaweb, del qual n’es articulista, en una entrevista publicada aquest dijous 23 d’agost. “Em costa d’entendre els qui diuen que la llibertat d’un poble no val la vida d’una sola persona. Les grans causes no s’han guanyat mai amb anestèsia. Perquè a Catalunya la llibertat hauria de ser més barata que en d’altres indrets?”.

Resina, que va demanar el vot per la candidatura de ‘Junts pel Sí’ en les eleccions de 2015, considera en l’entrevista que la República s’hauria d’haver defensat després de proclamar-la el 27 d’octubre. “Proclamar-la i tot seguit abandonar les institucions no fou edificant”, diu. A més, acusa de cínic l’ex-primer ministre francès Manuel Valls per haver justificat la passivitat de la Unió Europea malgrat la violència policial l’1 d’octubre pel fet que no hi havia hagut morts. “Suposem que n’hi hagués hagut. El cost de la factura espanyola en imatge hauria estat molt més alta, i un assalt al Parlament amb ‘víctimes col·laterals’ hauria estat inassumible per als polítics de les institucions europees”.

El professor de la Universitat de Stanford reconeix que reclamar que es fes efectiva la República “pot semblar pretensiós i abusiu que ho digui algú que no era davant el Parlament el 27 d’octubre i no s’exposava que li trenquessin la cara”. Joan Ramon Resina, que té 62 anys i viu als Estats Units des de fa molt anys, acaba l’entrevista demanant que es faci una purga al cos dels mossos d’esquadra i es fidelitzi els seus comandaments. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides