Es posposa la decisió sobre l’extradició de Valtonyc

El jutge ha decidit ajornar-ho "a l'espera de rebre les al·legacions de la fiscalia"
Valtònyc
Valtònyc

La justícia de la ciutat flamenca de Gant, situada a l'oest de Bèlgica, ha ajornat fins al setembre la decisió sobre l'extradició del raper Valtonyc a Espanya, on està condemnat a 3 anys i 6 mesos de presó.
 

El jutge de guàrdia d'aquest tribunal de primera instància ha decidit posposar la decisió sobre l'euroordre de cerca i captura fins al 3 de setembre, "a l'espera de rebre les al·legacions de la fiscalia", segons han informat els advocats de la defensa, Simon i Paul Beckaert.
 

Durant la primera audiència al Palau de Justícia de Gant, el raper mallorquí ha declarat que "no han acceptat l'extradició automàtica i cal discutir, això significa que el cas està agafant força i volum, que es va a discutir, que hi ha una justícia que esperem que mostri ser independent". El cantant, que va marxar a Bèlgica el passat mes de maig, poc abans de vèncer el termini per ingressar a la presó, s'ha mostrat confiat en la justícia belga en les seves declaracions a la sortida de l'audiència.
 

La defensa de Valtonyc considera que "és un cas de principis, de llibertat d'expressió i requereix una resposta escrita que tindrà lloc en els propers dies". Tanmateix, la defensa argumenta que "des del punt de vista judicial tècnic creiem que no hi ha lloc per a l'extradició, donat que està condemnat sobre la base de delictes que no existeixen a Bèlgica".
 

Pel que fa al delicte d'injúries a la Corona, la defensa al·lega que si bé existeix a Bèlgica, s'interpreta d'acord a les resolucions del Tribunal Europeu dels Drets Humans d'Estrasburg. En aquest sentit, l'advocat Gonzalo Boye ha expressat a través de Twitter que en el cas de Valtonyc "no hi ha un delicte de terrorisme sinó d'opinió", i ha esgrimit que les injúries a la Corona tampoc formen part del catàleg de 32 delictes de les euroordres, motiu pel qual obliga a la doble incriminació.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides