Què fa De Dalmases acompanyant la consellera Borràs?

francesc de dalmases preses politiques
francesc de dalmases preses politiques

Des que els diputats de Junts per Catalunya van prendre possessió dels seus escons s’ha establert una parella de fet entre dos d’ells: Laura Borràs i Francesc de Dalmases, la qual cosa és força comentada en veu baixa en els passadissos del Parlament. Arriben plegats al Parc de la Ciutadella, esmorzen plegats, van i tornen junts als despatxos del grup parlamentari agafats del bracet en moltes ocasions, dinen junts…

Borràs-Dalmases han format un duo durant el mig any fins que no s’ha format govern. Llavors, ella va ser designada consellera de Cultura, càrrec que ja exercia in pectore comptant que Lluís Puig viu a Bèlgica. Quan semblava que es trencaria el duo ben avingut Borràs-Dalmases, en canvi, s’ha consolidat. 

Ell segueix de diputat al Parlament on ocupa un dels escons de la muntanya (els més elevats) a la Cambra, mentre que ella ara seu al banc reservat al Consell Executiu. Però els costums es mantenen tot el que poden i aprofiten per esmorzar o dinar plegats. Fins i tot va sorprendre els diputats veure que De Dalmases era una de les persones que van formar part del seguici oficial de la Generalitat en el viatge a Washington per, en teoria, promoure la cultura popular.

És evident que Borràs és la consellera de Cultura i és ella qui acompanyava el president Quim Torra. Però la pregunta és: En qualitat de què De Dalmases ha anat als Estats Units? El que se sap fins ara és que la Generalitat no havia pas convidat els grups parlamentaris i que el vicepresident de la Cambra Josep Costa hi va anar en representació de Roger Torrent, qui sí que havia estat convidat.

(Visited 1.711 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari