Torra ja ha contactat amb Sánchez

Reafirma la seva voluntat de diàleg, però vol saber el projecte per Catalunya del nou president espanyol
Quim Torra
Quim Torra

En la seva primera entrevista a TV3, el president Quim Torra ha explicat que ja ha intercanviat missatges de mòbil amb el nou president espanyol, Pedro Sánchez, però que més enllà del bon to i la voluntat de diàleg necessita saber què es trobarà.

“Vull saber quin és el seu projecte per Catalunya”, ha afirmat abans de dir que no n’hi hauria prou “amb un gest”. Recorda que el PSC és “soci del 155” i, per tant, està sota sospita com a agent de solució. “Necessito saber del PSC i del PSOE què volen, què em trobaré”, ha dit.

Torra ha concretat que demanarà sobre tres punts concrets: posició respecte els drets civils, posició sobre dret a l’autodeterminació i recuperació de les setze lleis socials suspeses pel TC que el seu Govern vol recuperar.

Torra ha estat preguntat pels seus articles i piulades. “El pitjor insult que es pot fer a un català és dir-li nazi. Presentaré una querella darrera d’una altra a tots els que m’insultin”, així de contundent ha estat Torra en relació a afirmacions com ara les d’Alfonso Guerra.

Torra ha volgut afirmar la seva autonomia davant Carles Puigdemont i els seus socis d’ERC intentant combatre la imatge de “president titella”. Reivindica la seva autonomia: “Jo he decidit els consellers que formen part del Govern”.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari