El Govern va usar el registre de catalans a l’exterior per l’1-O

La Guàrdia Civil també creu que es van gastar 161.325 euros per reclutar voluntaris
urnes paperetes
urnes paperetes

La Guàrdia Civil apunta que la Generalitat va utilitzar “il·legalment” el registre de catalans a l’exterior per incentivar l’1-O i remetre documentació, alhora que afirma que es va elaborar el 2014 “amb una evident finalitat política”.

Així ho exposa un informe de l’institut armat presentat al jutjat de Barcelona que investiga els preparatius del referèndum unilateral, segons publica El Periódico.

En aquest informe, la Guàrdia Civil fa un repàs del registre de catalans a l’exterior que es va crear el 2014, quan presidia la Generalitat Artur Mas, “sabent que no podia comptar amb el cens dels espanyols residents absents (CERA)”.

La primera finalitat apunta l’institut armat, era que els catalans que viuen fora d’Espanya poguessin participar en la consulta del 9 de novembre d’aquell any sobre la independència de Catalunya.

D’altra banda, la Guàrdia Civil també conclou que el Govern català també es va gastar 161.315 euros en una aplicació per reclutar voluntaris pel referèndum de l’1-O, a través d’un contracte marc que tenia amb una companyia a la qual suposadament va ocultar la finalitat última d’aquesta eina informàtica.

 

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari