Ultimàtum de Torra al TSJC pel nomenament dels presos i fugits

El president català dona un termini de 48 hores en la seva ofensiva a favor de Turull, Rull, Puig i Comín
quimtorra elsaartadi jxcat
quimtorra elsaartadi jxcat

La Generalitat de Catalunya ha presentat un recurs contra la decisió del Govern de Mariano Rajoy de vetar la publicació dels nomenaments dels presos Jordi Turull i Josep Rull i dels fugats Toni Comín i Lluís Puig com a consellers.

En el seu recurs, els serveis jurídics de la Generalitat defensen que es vulnera la facultat de Quim Torra com a president de la Generalitat a nomenar el seu Govern i assenyalen que el control de la legalitat ha de ser posterior al nomenament.

Reclamen mesures cautelaríssimes, el que obliga al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a pronunciar-se en 48 hores.

La Generalitat al·lega la “concurrència de circumstàncies d’especial urgència” perquè el TSJ aixequi el veto del Govern espanyol i ordeni la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. I que ho faci sense esperar als arguments de l’Advocacia de l’Estat.

El recurs assenyala que “s’està impedint, sense empara legal, que el president de la Generalitat pugui exercir la seva facultat de nomenar els consellers que han de formar el seu Govern”.

Però afegeix que la decisió de no publicar el nomenament dels consellers presos i fugits va més enllà i “està perjudicant els interessos generals de tots els ciutadans de Catalunya, que veuen com l’Administració de l’Estat, sense empara legal, impedeix la formació del Govern de la Generalitat”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides