Quines crítiques rep Quim Torra dels independentistes?

forcadell 27 octubre parlament
forcadell 27 octubre parlament

Més enllà dels retrets i les acusacions de racisme, xenofòbia i supremacisme per les seves piulades contra “els espanyols” i els seus articles més controvertits, així com de les crítiques que ha rebut d’alguns escriptors als qui va editar llibres, els primers dies de Quim Torra com a president de la Generalitat no han fet el pes a tots els independentistes.

A la publicació digital L’unilateralÀngels Folch, membre del secretariat de l’ANC, diu que se sent dolguda perquè Torra va demanar “perdó” als qui hagi pogut ofendre i discrepa d’ell quant a l’oficialitat de la llengua castellana en una eventual Catalunya independent.

“De perdó se n’ha de demanar sempre que es fa mal a l’altre, però no se n’ha de demanar mai quan és l’altre qui ens en fa a nosaltres”, apunta Folch, qui afegeix que el vol ajudar. Troba que la millor opció hagués estat “no fer-ne ni esment” i, en cas de fer-ne, “explicar el significat dels tuits i de l’article, deixant clar que justament l’article és una denúncia de la catalanofòbia que tants votants de Cs i del PP mostren cada dia vers tot allò que és català, i molt especialment contra la llengua de Catalunya”. D’un parer semblant és el filòsof i columnista d’El Nacional  Bernat Dedéu: considera que Torra hauria de “defensar a mort els seus tuits”.

La CUP, per veu de Carles Riera, havia criticat per autonomista el plantejament de la candidatura de Torra quan havia expressat que es va fer “perquè l’Estat l’accepti i el Borbó la sancioni”. Ara Torra ha vist blocat el nomenament dels seus consellers pel manteniment de la intervenció via article 155 mentre el govern espanyol decideix què fa quant als exconsellers encausats que el govern de Torra mira de restituir.

Alhora, l’elecció dels consellers ha rebut fortes crítiques. Després de la visita de Torra a Alcalá Meco, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell s’ha sumat a Twitter al clam per la manca de paritat: 10 consellers i 3 conselleres. El mateix han fet Riera, l’exdiputada de la CUP Mireia Boya i el diputat d’ERC Ruben Wagensberg, entre d’altres.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari