Torra demana disculpes per “sis tuits” de “fa sis anys”

El candidat de JxCat a la presidència assegura que iniciarà el procés constituent
torra a tv3 persdo
torra a tv3 persdo

Quim Torra, el candidat a ser investit president de la Generalitat que ha designat Carles Puigdemont, ha lamentat en una entrevista concedida al TN Migdia (TV3) que s’estigui destacant de la seva trajectòria pública un seguit de tuits -de caràcter obertament hispanòfob- pels quals ha demanat “disculpes”, tot indicant que la seva intenció no era ofendre ningú. S’ha referit a aquells missatges, on denigrava “els espanyols”, com “sis tuits publicats fa sis anys”.

D’altra banda, ha assegurat que només contempla obeir la voluntat del Parlament de Catalunya. En aquest sentit, ha explicat que el govern que pretén presidir reprendrà el “fil històric” de l’1-O i el 27-O, en referència a les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional (TC), el contingut de les quals ha avançat que vol recuperar. En particular, ha dit que iniciaran un procés constituent, allò a què el Parlament va instar el govern de Puigdemont en una de les resolucions del 27-O anul·lades pel TC.

Torra ha descrit la situació dels dirigents independentistes empresonats o instal·lats a l’estranger com una “crisi humanitària” i ha anunciat que una de les seves primeres decisions com a president serà posar en marxa “un comissionat” per investigar els efectes de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya. “Entrem en una etapa on la ciutadania ho ha de saber tot”, ha declarat per expressar un compromís de “total transparència”.

Preguntat sobre si ocuparà el despatx presidencial al Palau de la Generalitat, el flamant candidat de JxCat ha dit que desconeix on haurà d’ubicar-se. També ha afirmat que “el país necessita parlar de vida” i que un dels objectius de la seva presidència serà, a banda d’un “pla de polítiques públiques molt potent per prevenir l’intent de fractura social” i de la “internacionalització”, dotar la legislatura d’elements que simbolitzin el “caràcter excepcional” del moment. En aquest punt, ha avançat que penjarà un llaç groc a la façana del Palau de la Generalitat.

Sense aportar cap aclariment sobre els noms d’eventuals consellers, s’ha mostrat disposat a dialogar amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides