El Diplocat pagava per un ressò mediàtic favorable al procés

La Generalitat va regar amb diners públics una aparença de suport internacional, segons el sumari del Suprem
estruch diplocat
estruch diplocat

Informes i annexos incorporats al sumari del Tribunal Suprem sobre el procés assenyalen que el govern de Carles Puigdemont, en bona part a través del Diplocat, va destinar fons públics a mitjans de comunicació, fòrums de debat i organismes estrangers per a l’obtenció de notícies favorables a l’1-O i d’una aparença de suport internacional al procés.

Segons revela El Confidencial, la Guàrdia Civil ha descobert aquesta pràctica analitzant la comptabilitat del Diplocat. Entre les troballes sota sospita destacades per aquesta informació hi ha un gir de 5.000 euros a l’empresa sueca Media Conglomerate AB, un dels canals de la qual va escometre Espanya i va alertar la UE i Suècia, com va difondre algun mitjà afí al procés.

També s’assenyalen pagaments, com el que va rebre un estudiant de Finlàndia relacionat amb el grup d’amics de Catalunya en aquell país, per impulsar la cobertura mediàtica d’actes del procés. Sempre segons El Confidencial, el sumari del jutge Pablo Llarena també incorpora un pagament a una periodista letona, el finançament d’un acte del think tank suec Fores i un pagament al suposat voluntari d’una ONG britànica anomenada Democracy Volunteers. A més, hi consta una forta inversió en el manteniment de les oficines pròpies i en agències de relacions públiques perquè fessin lobby en països clau, com és el cas de Sphere Consultin als EUA.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides