Alemanya rectifica la ministra de Justícia

Katarina Barley va aplaudir l'alliberament de Puigdemont, però ara s'assegura que va ser un malentès
Katarina Barley
Katarina Barley

El govern alemany diu que les paraules de la ministra de justícia sobre Carles Puigdemont van ser un malentès. Rectifica després que Katarina Barley aplaudís que la justícia alemanya deixés en llibertat Puigdemont.

El seu portaveu, Steffen Seibert, manté que és un afer intern del govern espanyol: “Continuem convençuts que el conflicte de Catalunya s’ha de solucionar dins de l’estat de dret i de l’ordre constitucional”.

La ministra alemanya també ha trucat al seu homòleg espanyol, Rafael Catalá. Un gest que ha agradat al PP.

N’ha parlat el coordinador general dels populars, Fernando Martínez-Maíllo: “Ens agrada la rectificació o la matisació que ha fet la ministra alemanya entorn d’aquesta qüestió. Nosaltres estem convençuts que l’opinió que en el seu moment va donar la senyora Merkel entorn de la divisió de poders i que són qüestions judicials és la que ha triomfat, i compartim, a més, aquesta opinió”.

Maíllo també ha reiterat que estan molt sorpresos per la rapidesa amb què la justícia alemanya pren decisions. Això després que, com ha avançat aquest dilluns La Vanguardia, també posa en dubte que Puigdemont hagi comès un delicte de malversació, un cop descartat el de rebel·lió.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari