Riera retreu precipitació a Torrent

La CUP decideix la seva posició sobre la investidura exprés poc abans del ple
Carles Riera en 'Els Matins de TV3'
Carles Riera en 'Els Matins de TV3'

La decisió de la CUP sobre un eventual suport a la investidura de Jordi Turull, el tercer candidat presentat per Junts per Catalunya, arribarà pocs minuts abans que comenci el ple d’aquest dijous.

Però abans de la reunió que mantenen aquest matí els cupaires amb ERC i JxCat al Parlament, amb l’acord sobre Turull sobre la taula, el diputat cupaire Carles Riera ha mostrat a TV3 el malestar del seu grup amb el president del Parlament, Roger Torrent.

Segons ha explicat, ha dit a Torrent aquest dimecres que no era “prudent ni encertat” convocar un ple sense que el candidat a ser president tingués el suport garantit. Considera que la maniobra és precipitada i que sembla que l’independentisme vulgui disparar “un tret al peu”. Així mateix, ha manifestat que la posició de la CUP, en espera que el seu consell polític decideixi, és d’abstenció, d’entrada.

“El nostre president és Puigdemont”, ha afirmat Riera, qui ha reiterat el rebuig de la CUP a un govern que faci autonomisme. També ha avançat que serà “molt més fàcil que el consell polític pugui modificar la posició” i donar llum verda a Turull si durant la reunió matinal amb JxCat i ERC assoleixen “un acord nítidament republicà”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.