La CUP decidirà demà el seu vot

La formació anticapitalista ha convocat un consell polític abans del ple d'investidura de Turull
Carles Riera CUP
Carles Riera CUP

La CUP ha convocat per demà a les 15 hores un consell polític en el qual decidirà sobre els vots dels quatre diputats anticapitalistes en el ple d’investidura amb Jordi Turull com a candidat.

Fins ara la CUP es mantenia en l’abstenció, el que deixava la investidura de qualsevol candidat de JxCat en mans de la renúncia dels escons de Carles Puigdemont i Toni Comín.

Després de la citació del Tribunal Suprem, la CUP ha decidit tornar a sondejar les seves assemblees per decidir el vot en el ple convocat per demà a les 17 h pel president del Parlament, Roger Torrent.

JxCat descarta que Puigdemont renunciï a l’acta de diputat
“Hem resolt una equació molt complicada i hem trobat una bona sortida”. Així ha definit el portaveu parlamentari de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, l’acord per la investidura de Turull.

Un debat d’investidura per al qual Junts per Catalunya no contempla la renúncia de Carles Puigdemont i Toni Comín -per afegir dos vots que queden en l’aire amb la presència de l’expresident i el diputat d’ERC a Bèlgica-: “No és l’escenari”.

En aquest sentit, requerint la majoria absoluta perquè el candidat a la presidència sigui investit en primera votació, JxCat i ERC necessiten el vot afirmatiu dels quatre diputats de la CUP. Un sentit del vot que Pujol ha evitat confirmar: “Els diferents grups han d’anar explicant els seus posicionaments”.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari