Catalunya perd 31.400 milions en dipòsits pel procés

El Banc d'Espanya afirma que part dels fons es van moure a altres comunitats autònomes
Banc d'Espanya
Banc d'Espanya

La fuga de dipòsits provocada després del referèndum unilateral d’independència a Catalunya de l’1 d’octubre va pujar a 31.400 milions d’euros en l’últim trimestre del 2017, segons les dades actualitzades del Banc d’Espanya.

El saldo de dipòsits de clients a les sucursals a Catalunya va passar de 184.734 milions a tancament de setembre, just abans del referèndum, a 153.335 milions a finals del 2017, la xifra més baixa des del juny del 2006.

Això no obstant, el banc d’Espanya apunta que a pesar que el Govern espanyol va prendre el control de la Generalitat i es van convocar eleccions, els diners van seguir fugint en la recta final del 2017 cap a altres regions, encara que això no vol dir que sortís de les entitats, ja que algunes van oferir als clients obrir comptes a les mateixes sucursals del banc en altres regions.

Potser per aquest traspàs de fons, es va produir un augment tan significatiu del saldo de dipòsits en altres comunitats autònomes, com a la Comunitat Valenciana, que va sumar 7.217 milions en només tres mesos; Andalusia, 3.527 milions més o Aragó, 2.546 milions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides