Com s’ha retratat Pep Guardiola?

guardiola xeic mansour
guardiola xeic mansour

Mentre li plouen comentaris i articles crítics a Anglaterra per la doble moral que desplega sobre els drets humans, l’exentrenador del FC Barcelona Pep Guardiola s’ha desplaçat a Abu Dhabi amb el seu actual equip, el Manchester City, i s’ha reunit i fotografiat amb l’amo i el president del club.

El City, fundat el 1880, pertany actualment a la família reial de l’emirat d’Abu Dhabi, la mateixa que mana als Emirats Àrabs Units. L’amo, en concret, és el xeic Mansour bin Zayed bin Sultan al-Nahyan, que és viceprimer ministre dels EAU, mig germà del president dels EAU i emir d’Abu Dhabi (un monarca absolut), i germà de l’hereu d’Abu Dhabi.

El fet d’estar a sou d’Abu Dhabi i d’haver promogut la candidatura de Qatar com a seu del Mundial del 2022 xoca als periodistes britànics als quals Guardiola reitera en roda de premsa el seu posicionament a favor dels drets humans i la democràcia, en defensa del procés i de la llibertat d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn i els Jordis.

Per als independentistes, Guardiola és la figura en millor posició per posar la causa a l’aparador internacional. Arran del ressò al Parlament britànic, mitjançant mocions de nacionalistes escocesos i gal·lesos, del procediment sancionador endegat per la federació anglesa de futbol per haver portat el llaç groc, Lluís Llach, de fet, li ha agraït l’aportació. El cap de campanya de JxCat Joan Maria Piqué, a més, “la coherència i el coratge”.

La coherència és, precisament, el que no troba en Guardiola un recent article de The Guardian que li retreu una doble moral perquè evita criticar la situació dels drets humans als EAU. Alhora, el desigual interès que demostra pels drets humans el tècnic català ha tornat a posar sota el focus el govern emiratí, denunciat per organitzacions com Human Rights Watch i Amnistia Internacional.

Però sembla que qui paga mana i Guardiola, que té sobre la taula una oferta per ampliar el seu contracte i cobrar 22 milions d’euros anuals (i que va dir que només deixaria estar el llaç groc i la seva “opinió personal” a petició dels seus empleadors), s’ha fet la foto somrient amb el xeic Mansour i amb el president del City, Khaldoon al-Mubarak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.