JxCat fa sonar Quim Torra

La CUP rebutja Sànchez i Turull com a alternatives a Puigdemont
quim torra tv3
quim torra tv3

Ni Jordi Sànchez ni Jordi Turull són opcions alternatives a Carles Puigdemont acceptables per a la CUP, per això Junts per Catalunya ha començat a fer a sonar el nom de Quim Torra. Aquest editor i diputat de JxCat seria, segons han publicat La Vanguardia i Vozpópuli, un candidat amb què es podria convèncer els cupaires i evitar anar a noves eleccions. La nova cita a les urnes, però, “no és cap tragèdia”, segons Puigdemont, que manté, això sí, que aquest no seria l’escenari desitjat.

Recentment, Torra ha descrit la proposta parlamentària per a la legitimació de Puigdemont com “el punt de partida del projecte republicà” i va acusar l’Estat d’una “deriva autoritària”. També ha preguntat retòricament: “¿Què li passa, a l’Estat, amb els presidents catalans?”. A la seva llista de perseguits ha inclòs Jordi Pujol, empresonat durant la dictadura molt abans d’haver estat president, juntament amb Francesc Macià i Lluís Companys, entre d’altres. “La política catalana es portarà des de Brussel·les i Catalunya”, ha anunciat el mateix diputat.

Paral·lelament, en el si de JxCat continua el pols entre el PDECat i una part del sector més afí a l’expresident Puigdemont. Segons publica La Vanguardia, el PDECat es reivindica com a eix de la candidatura de Puigdemont, mentre que una part d’aquesta es mostra partidària d’arraconar el partit i una altra, d’una confluència amb el mateix.

En el seu discurs del passat dissabte, a més, Puigdemont ha nodrit la idea que JxCat esdevindrà una nova formació: “Hi ha molta esperança dipositada en l’evolució de JxCat, que no és només un grup parlamentari o una candidatura electoral per a un moment determinat“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides