“Ni un euro” per a Puigdemont

El govern espanyol posa el focus en el finançament a Bèlgica i deixa en mans de Llarena el cas Sànchez
mendez de vigo
mendez de vigo

El Govern està estudiant com es finança l’estada de Puigdemont a Brussel·les, amb la mirada posada a qualsevol destinació de diners públics a aquest fi. L’executiu de Rajoy ha insistit aquest divendres que no es pot destinar “ni un euro” de l’erari públic a sufragar les despeses del Consell de la República o de l’Espai Lliure de Brussel·les per pilotar el procés des de la capital europea.

El govern espanyol es mostra prudent i diu que ha de ser el jutge Llarena el que digui si permet que Jordi Sànchez pugui sortir de la presó per ser investit president de la Generalitat.

Això no obstant, segons Moncloa, la lògica i el sentit comú diuen que és un candidat poc viable i poc realista.

Sobre el paper que pugui jugar Puigdemont des de Brussel·les, el govern de Rajoy diu que no té cap recorregut ni cap mena d’efectivitat.
Moncloa no farà cap pas, de moment, per evitar que Jordi Sànchez sigui president de la Generalitat. El missatge que envia aquest divendres és que la decisió està en mans només del jutge.

Però ja avancen que, a parer seu, ha d’assumir aquest càrrec algú que no tingui causes judicials obertes. El ministre Rafael Catalá insisteix que ha de ser algú que pugui exercir el 100% en les seves funcions.

Per altra banda, i preguntats per les estructures de govern que vol impulsar Carles Puigdemont des de Brussel·les, Moncloa ja avisa que no tenen viabilitat.

El portaveu Méndez de Vigo diu que per molt que vulgui, Puigdemont no tindrà capacitat per fer res.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides