Un fons xinès compra el 53,5% de Mediapro

Orient Hontai pren el control de la productora catalana per 1.016 milions d'euros
Sense títol
Sense títol

El fons d’inversió xinès Orient Hontai Capital i els accionistes d’Imagina Media Audiovisual (Mediapro) han firmat aquest divendres la venda del 53,3% de les accions del grup audiovisual català al fons oriental.

L’operació valora la firma en 1.900 milions d’euros, i això implica que el fons ha pagat 1.016,5 milions per la participació majoritària a Mediapro.

Orient Hontai Capital adquireix les participacions de Torreal (22,5%), Televisa (19%) i Mediavideo (12%). La resta d’accionistes, el Grupo WPP (22,5%) i dos dels socis fundadors del grup, Tatxo Benet (12%) i Jaume Roures (12%), mantenen la seva participació en Imagina.

L’acord preserva l’acord existent entre els accionistes pel qual la direcció del grup no experimentarà canvis i continuarà en mans de Roures i Benet.

Benet i Roures han destacat que l’operació comporta per a Imagina “un augment significatiu de la seva capacitat competitiva en els seus mercats tradicions d’Espanya i Europa” i confirma “la confiança dels mercats en el seu model de negoci i de la seva estratègia de creixement”.

A més, l’acord “proporcionarà al grup accés a un mercat emergent com la Xina i l’avantatge d’accedir a aquest mercat de la mà d’un soci tan important com Orient Hontai Capital”.

Imagina Media Audiovisual compta amb 45 centres en 28 països i és un dels líders del sector audiovisual europeu. Compta amb 6.500 professionals. El 2016, Imagina va aconseguir un volum de negoci de 1.540 milions d’euros (1.510 el 2015), amb un Ebitda de 162 milions (130 un any abans).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides