Quin escàndol polític protagonitza el padrí de Puigdemont a Bèlgica?

theo francken
theo francken

El secretari d’Estat d’Asil i Migració belga, el flamenc Theo Francken, és al mig d’una tempesta política que sacseja la fràgil estabilitat del govern que presideix Charles Michel. Militant de l’ala dura del N-VA, Theo Francken va pronunciar-se amb entusiasme a favor de l’estada del president cessat de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Bèlgica i el seu partit és el principal suport que té l’exalcalde de Girona en el seu exili voluntari en aquest país europeu.

L’any passat, Theo Francken va autoritzar la deportació de sis refugiats sudanesos al seu país d’origen, on després s’ha denunciat que van ser torturats i engarjolats pel règim autocràtic d’Omar al Bashir. El fet és més greu perquè les autoritats belgues van permetre que representants del govern sudanès fessin in situ la selecció dels refugiats que havien de ser repatriats al país africà, tot i que el Comissariat General de Refugiats i Apàtrides (CGRA) va advertir del risc que patien les seves vides si eren retornats a Khartum.

L’oposició ha reclamat amb vehemència la dimissió de Theo Francken per aquest escàndol, que s’emmarca en la política xenòfoba i racista que caracteritza la gestió del secretari d’Estat d’Asil i Migració, el padrí de Carles Puigdemont. L’afer dels sudanesos ha posat contra les cordes el govern de Charles Michel, que ha decidit suspendre cautelarment la repatriació de més refugiats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides