Quin ridícul ha fet Mireia Boya?

mireia boya parlament
mireia boya parlament

La cap de llista de la CUP a la demarcació de Lleida, l’aranesa Mireia Boya, ha perdut l’escó que tenia en les eleccions del passat 21-D. Però el més decebedor és el migrat resultat que ha obtingut a la seva terra natal: només 174 vots, el 3,3% dels electors de la Val d’Aran, van donar-li suport a les urnes.

Tot i que milita a la CUP, Mireia Boya és membre d’una important nissaga pujolista a la vall. La seva mare, Pilar Busquets, va ser la primera síndica (presidenta) del Conselh Generau, la institució d’autogovern de l’Aran, i el seu germà, Jusèp Boya, va ser designat –i cessat, en aplicació de l’article 155- director de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural.

Però el més remarcable de les eleccions del passat 21-D a l’Aran no són els misèrrims resultats obtinguts per Mireia Boya: és l’aclaparadora victòria dels partits constitucionalistes, encapçalats per Ciutadans i PSC, que sumen més del 60% dels vots. El sentiment diferenciat de la Val d’Aran -territori d’arrel occitana- envers Catalunya s’ha expressat de manera contundent a les urnes i els resultats contrasten amb els de les altres valls pirinenques, on han guanyat els independentistes.

En el territori aranès, el rebuig al procés secessionista català és, com s’ha constatat, majoritari i la resposta ha estat el vot a Ciutadans (33%), PSC (20%) i PP (7,5%). Amb aquests resultats, l’actual síndic del Conselh Generau, el convergent Carlos Barrera, té molt tocada la seva legitimitat.

La passada legislatura, Mireia Boya va ser protagonista d’un desagradable escàndol parlamentari. Es va descobrir que havia mentit a l’hora de fer l’obligatòria declaració de béns que fan tots els diputats en prendre possessió de l’escó, ja que va “oblidar” d’esmentar que és copropietària, amb el seu germà Jusèp, de la Borda Guilhamuc, un establiment de turisme rural al municipi de Les.

Malgrat aquesta mentida, la CUP va elegir-la candidata a la demarcació de Lleida i ara els anticapitalistes han pagat aquesta errònia decisió amb la pèrdua de l’escó que tenien. En política, hi ha “pecats” que les urnes no perdonen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides