Iceta demana l’alliberament dels candidats

El líder dels socialistes catalans entén que els polítics empresonats han de poder fer campanya
Título de la imagen
Título de la imagen

El candidat del PSC a les eleccions del 21 de desembre, Miquel Iceta, ha demanat que “tots els candidats” puguin fer campanya i que els que estan a la presó, com el d’ERC, Oriol Junqueras, puguin ser alliberats fins al judici.

En un acte de presentació de la llista electoral a Tarragona, ha defensat que qualsevol candidat pugui “fer campanya sense cap tipus d’obstacle”, ja que hi ha diversos membres de les llistes d’ERC i JuntsxCat que estan empresonats, com alguns dels consellers cessats i el president de l’ANC, Jordi Sànchez.

D’altra banda, però, ha advertit que el president de la Generalitat cessat, Carles Puigdemont, és un cas diferent, ja que creu que ha anat a Bèlgica “per esquivar l’acció de la justícia”.

A més, ha qualificat de mentida les paraules de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que va assegurar que el Govern va amenaçar al Govern de la Generalitat cessat amb “violència extrema amb morts al carrer” si, després del referèndum de l’1 d’octubre, no posava fi al procés independentista.

Ha qualificat l’última legislatura catalana com la pitjor des de 1980, ja que creu que ha deixat “un país dividit, una economia afeblida i una imatge danyada”.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari