Ponsatí: “No estàvem preparats per declarar la independència”

L'exconsellera, ara a Brussel·les, denuncia la desaparició de documents que havia confiat a un amic
Clara Ponsatí
Clara Ponsatí

L’exconsellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, ha afirmat avui en una entrevista a RAC1 que el Govern no estava preparat per gestionar el resultat del referèndum de l’1-O: “No estàvem preparats per donar continuïtat política de manera sòlida al que va fer el poble de Catalunya l’1 d’octubre”.

Ponsatí ha explicat que la seva reacció, a manera personal, no hagués estat exactament la que va tenir el Govern, ja que “vam estar tres setmanes sense encertar massa”. “Donar resposta a aquesta contundent acció és el que potser no hem sabut fer de forma encertada”.

Tot i que la consellera també ha reconegut que no s’esperaven que la resposta des del Govern espanyol fos tan “contundent i autoritària”. “Ha estat una resposta de guerra”, ha sentenciat.

Respecte a la declaració d’independència declarada el passat 27 d’octubre, Ponsatí s’ha sincerat i ha dit que “vaig témer seriosament per la meva seguretat física perquè notava que em seguien de forma molt contundent”.

A més, ha denunciat que a un amic seu a qui li va confiar uns documents “li van assaltar al despatx i li van robar el material”. “Hi havia molts símptomes de guerra bruta i, davant d’això, vaig decidir anar-me’n”.

De cara a les eleccions del pròxim 21 de desembre, la consellera destituïda assegura que només formarà part d’una llista electoral si és “transversal“. Si no és així, “no estarà en cap llista de partit, això segur”.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides