Dimiteix el conseller Santi Vila

La renúncia es produeix per discrepàncies davant la possibilitat de la declaració d'independència
Título de la imagen
Título de la imagen

El conseller Santi Vila ha presentat fa uns minuts la dimissió al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. El conseller li ha comunicat en una breu reunió al mateix despatx presidencial del Parlament.

La seva dimissió arriba per discrepàncies davant la possibilitat que al Parlament tingui lloc una declaració d’independència, cosa que podria passar aquest divendres.

Aquesta nit, just després d’acabar la primera sessió del ple que ha de servir per aixecar la suspensió de la independència, el conseller d’Empresa i Ocupació, s’ha reunit amb el president i li ha presentat la seva renúncia.

En les últimes hores, diverses veus del Govern, entre ells el mateix Vila, havien expressat internament la seva posició contrària a la DUI i la seva aposta per la convocatòria d’unes eleccions autonòmiques.

De fet, Puigdemont s’ha reunit en diverses ocasions amb els seus consellers per valorar les opcions del Govern de cara a l’eventual aplicació de l’article 155 de la Constitució, la qual cosa equival a la intervenció de la Generalitat i el cessament dels membres de l’executiu català, segons va avançar el president Mariano Rajoy.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.