Quin disgust ha tingut Oriol Junqueras?

Título de la imagen
Título de la imagen

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, no guanya per ensurts. Aquest divendres dia 20 ha tingut coneixement que la principal empresa de la localitat on viu i de la qual va ser alcalde entre els anys 2011-15, Sant Vicenç dels Horts, també ha decidit traslladar la seva seu social. En efecte, Ciments Molins i el seu hòlding Cemolins Industrial SLU han anunciat que marxen de Catalunya –de moment, a efectes jurídics- i fixen el seu domicili oficial al carrer Espronceda, de Madrid.

Amb una facturació de 695 milions d’euros i filials obertes en set països d’Amèrica i Nord-àfrica, el grup industrial de la família Molins és l’empresa més emblemàtica de Sant Vicenç dels Horts, ciutat on hi viu la major part dels treballadors de les tres fàbriques que té en aquest municipi (Ciments Molins, Promsa i Propamsa). La cimentera, que es va instal·lar en aquesta vila del Baix Llobregat fa gairebé 90 anys, ha estat el gran motor econòmic de la zona, però ha quedat molt “tocada” després de l’esclat de la bombolla immobiliàriai la brutal caiguda del consum de ciment.

De les més de mil empreses que han tancat la seva social a Catalunya en els últims dies, sens dubte el cas de Ciments Molins és dels que més ha “ferit” Oriol Junqueras i el que li pot comportar més problemes personals, ja que el vicepresident econòmic té fixat el seu domicili familiar a Sant Vicenç dels Horts i els treballadors de les tres fàbriques estan lògicament inquiets pel seu futur. A més, no és probable que el hòlding industrial de la família Molins marxi “de manera transitòria”, com insisteix a dir Oriol Junqueras: l’activitat del grup cimenter està molt diversificada internacionalment i a Madrid ja hi té la seu, des de fa anys, la seva filial Precon SA. Per això, la seva presència a Sant Vicenç dels Horts era més testimonial i sentimental que no pas real.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari