Puigdemont acusa el Rei de posar-se al costat del PP

El president català insisteix en la necessitat de dialogar i de trobar mediadors
puigdemont jxs tv3
puigdemont jxs tv3

24 hores després del contundent discurs del rei Felip VI, el president Carles Puigdemont, li donava resposta: “Així, no”. El president al·ludia directament al Rei per criticar que aquest “fa seu el discurs i les polítiques del Govern de Rajoy, que han estat catastròfiques per a Catalunya”.

La violència policial de l’1-O, afegeix, “ha gelat el cor a mig món” i la Constitució “atorga” al Monarca “un paper moderador que en cap cas ha tingut”. “No ha tingut interès a conèixer el paper” de la reivindicació independentista.

“Amb la seva decisió d’ahir”, remarca, “vostè va decebre a molta gent de Catalunya”.

En castellà, Puigdemont s’ha dirigit als ciutadans espanyols que han enviat “la seva amistat i la seva solidaritat” amb Catalunya aquests darrers dies. Ha reclamat que les autoritats espanyoles expliquin “millor” la realitat catalana.

El Govern aposta, subratlla el president, pel “diàleg” i la “concòrdia”. I garanteix el “compromís” de l’Executiu català per a “protegir” els ciutadans.

“El meu Govern no es desviarà ni un mil·límetre”, assegura, reafirmant el seu full de ruta cap a la proclamació de la independència. Tot i això, pel que fa a les propostes de mediació entre el Govern central i el català per intentar solucionar el conflicte, expressa la seva “disposició”.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari