Puigdemont acusa el Rei de posar-se al costat del PP

El president català insisteix en la necessitat de dialogar i de trobar mediadors
puigdemont jxs tv3
puigdemont jxs tv3

24 hores després del contundent discurs del rei Felip VI, el president Carles Puigdemont, li donava resposta: “Així, no”. El president al·ludia directament al Rei per criticar que aquest “fa seu el discurs i les polítiques del Govern de Rajoy, que han estat catastròfiques per a Catalunya”.

La violència policial de l’1-O, afegeix, “ha gelat el cor a mig món” i la Constitució “atorga” al Monarca “un paper moderador que en cap cas ha tingut”. “No ha tingut interès a conèixer el paper” de la reivindicació independentista.

“Amb la seva decisió d’ahir”, remarca, “vostè va decebre a molta gent de Catalunya”.

En castellà, Puigdemont s’ha dirigit als ciutadans espanyols que han enviat “la seva amistat i la seva solidaritat” amb Catalunya aquests darrers dies. Ha reclamat que les autoritats espanyoles expliquin “millor” la realitat catalana.

El Govern aposta, subratlla el president, pel “diàleg” i la “concòrdia”. I garanteix el “compromís” de l’Executiu català per a “protegir” els ciutadans.

“El meu Govern no es desviarà ni un mil·límetre”, assegura, reafirmant el seu full de ruta cap a la proclamació de la independència. Tot i això, pel que fa a les propostes de mediació entre el Govern central i el català per intentar solucionar el conflicte, expressa la seva “disposició”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides