Turull espera que “ens podrem comptar per milions”

El portaveu de la Generalitat diu que Espanya haurà de respondre als tribunals internacionals
urnes paperetes
urnes paperetes

El conseller de la Presidència i portaveu del govern català, Jordi Turull, ha descartat que l’horari de votació s’ampliï més enllà de les 20 h, però ha demanat comprensió i paciència durant el recompte, del qual espera que “ens podrem comptar per milions”. Així mateix, ha dit que 319 centres de votació han hagut de tancar però ha fet una crida a qui no hagi votat perquè ho faci en centres propers.

Quant a l’operació policial contra la votació, ha dit que “no s’ha pogut votar amb normalitat, ni molt menys”, i ha dit que ha estat “una autèntica salvatjada” que troba que no es pot justificar, com diu el govern espanyol, amb la retirada de material. Sis persones han estat detingudes, ha informat Catalunya Ràdio poc abans de les 19 hores.

“L’actuació de l’Estat espanyol és la vergonya d’Europa”, ha expressat Turull, que ha avançat que “haurà de respondre” davant els tribunals internacionals. A més, ha dit que líders d’arreu del món han censurat l’actuació per impedir el referèndum, però no ha dit quins.

A diversos indrets de Catalunya, com Igualada, s’estan concentrant els punts de votació en un per facilitar votacions i recompte. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha explicat que “molts recomptes s’hauran de fer demà”. A Castellbell i Vilar, el responsable del col·legi electoral CEIP Jaume Balmes ha explicat a El Confidencial que han rebut una informació de la delegació del govern català que els recomana que no assumeixin riscos perquè la votació “s’ha quedat sense les garanties necessàries” i “està perduda”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides