465 ferits, dos d’ells greus, balanç de les càrregues policials

Segons el govern espanyol, a la xifra cal afegir-hi 9 agents de la Policia Nacional i 2 Guàrdies Civils
Título de la imagen
Título de la imagen

La xifra de ferits i contusionats en les actuacions i càrregues policials per l’1-O s’eleva a 465 persones, segons el Govern de la Generalitat. A aquesta xifra cal afegir almenys 9 agents de la Policia Nacional i dos de la Guàrdia Civil, segons el Govern espanyol.

El conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha assenyalat que entre els ferits hi ha almenys un parell de ferits greus.

Turull ha lamentat que el que ha passat a les portes dels col·legis electorals és “absolutament gravíssim i inaudit”, davant la qual cosa ha expressat la més absoluta “solidaritat” del Govern i el seu “suport als ferits i les seves famílies”. De fet, els ha animat a que vagin als centres mèdics per ser atesos, que es facin amb un certificat de lesions i presentin una denúncia davant els Mossos d’Esquadra.

A més, el dirigent ha recordat que al Parlament “vam aprovar la supressió de l’ús de bales de goma a territori de Catalunya, després de la qual cosa ha reclamat als agents de la Policia Nacional que deixin d’usar aquest mètode i que “siguin conseqüents amb aquesta decisió” del Parlament.

El degoteig d’incidents és interminable. Entre d’altres denuncies, veïns d’Aiguafreda han explicat que la Guàrdia Civil els ha atacat amb gasos lacrimògens.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides