El jutge investiga si la Generalitat ha destinat 6,2 ME a l’1-O

La Fiscalia té en el punt de mira grans empreses afins a l'independentisme
junqueras roda premsa
junqueras roda premsa

Els escorcolls efectuats en el marc de l’operació policial endegada aquesta setmana pel Jutjat d’Instrucció 13 de Barcelona contra els preparatius del referèndum de l’1 d’octubre tenien com un dels seus objectius determinar si el govern de la Generalitat ha destinat al referèndum 6,2 milions d’euros, com preveien partides dels pressupostos aprovats pel Parlament, ha publicat El País.

L’acte judicial, descriu el mateix diari, ordena la cerca de documentació sobre la celebració del referèndum i la creació d’estructures d’Estat i enfoca les actuacions contra “els autors, col·laboradors, participants o encobridors” dels fets que centren les indagacions. El jutge justifica l’operació amb “la gravetat dels fets” i el relat de l’atestat.

La Fiscalia, també segons El País, té en el punt de mira empreses contractistes de la Generalitat considerades afins a l’independentisme, d’on fonts de la investigació assenyalen que provenen part del fons del referèndum. El Ministeri Públic disposa d’indicis que el govern català està finançant l’1-O amb diners d’aquestes empreses “afins i econòmicament agraïdes” i préstecs de particulars. Una de les vies d’investigació en aquest sentit, afegeix la mateixa informació, empaita suposats préstecs i pagaments que s’haurien diferit en el temps mitjançant contractes inflats per evitar el control del Govern espanyol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides