La presidenta Forcadell recusa els magistrats del Tribunal Constitucional

Carme Forcadell argumenta falta d'imparcialitat dels membres del TC i garantir-se el seu dret a defensa
Título de la imagen
Título de la imagen

El Parlament de Catalunya ha informat en una nota que la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, ha recusat els dotze magistrats del Tribunal Constitucional per falta d’imparcialitat i per garantir el seu dret a defensa.

Segons la nota, la iniciativa pretén paralitzar qualsevol procediment “d’excepció” que pogués plantejar-se el Tribunal Constitucional envers el Parlament o les funcions de la presidenta.

L’escrit presentat per la presidenta qualifica la reforma de la Llei Orgànica del TC com una “reforma exprés de la constitució” en què el dret a defensa està encara més restringit que en l’aplicació de l’Estat d’excepció.

Des de la presidència del Parlament afirmen que els magistrats del TC han estat part en el procediment sobre la constitucionalitat de lleis votades al Parlament de Catalunya i, per tant, queden impossibilitats per a prendre cap tipus de decisió envers la presidenta, tal com reconeix la legislació internacional que acredita que tota persona té dret a un tribunal “independent i imparcial”.

El comunicat conclou que és per això que la presidenta sol·licita poder ser part en un hipotètic procediment constitucional si és que s’hi discuteixen mesures d’intervenció en el Parlament o en les funcions de Presidència del Parlament, amb l’objectiu de preservar el seu dret de defensa davant d’un procediment mancat de qualsevol garantia i dret.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari