Forn troba amenaçada la subsistència de Catalunya dins d’Espanya

Atribueix els xiulets de la manifestació al caldo de cultiu generat per alguns mitjans
quimforn
quimforn

El conseller d’Interior, Joaquim Forn, ha descrit la Llei de Transitorietat Jurídica promoguda pels independentistes com una “llei d’integració” i la independència, com la resposta a una amenaça de l’Estat a la “subsistència” de Catalunya. En una entrevista concedida aquest dimarts a la Cadena SER, però, Forn no ha aclarit com ni quan es tramitarà aquesta llei. De fet, ha assegurat que ignora si es farà mitjançant un decret llei.

“Optem per una via que creiem que és la millor per a la subsistència del nostre país”, sosté. “Ens veiem amenaçats, així de clar”. “Li explico les clavegueres [del ministeri] d’Interior, les clavegueres de l’Estat?”, ha respost quan l’entrevistador li ha demanat que aclarís el responsable de la suposada amenaça. Ha afegit que “s’estan perseguint determinades opcions polítiques”, la qual cosa diu que ha generat “un problema de subsistència” per a algunes persones.

Segons el conseller d’Interior, els Mossos d’Esquadra “treballaran perquè la gent pugui votar en llibertat i amb seguretat” el pròxim 1 d’octubre, la data que el president Carles Puigdemont va anunciar que se celebraria el referèndum sobre la independència de Catalunya, que encara no s’ha convocat formalment.

“Caldo de cultiu”
Pel que fa a la presència de banderes independentistes a la manifestació d’aquest cap de setmana, el conseller Forn ha manifestat que “n’hi havia de molt tipus” i ha destacat que alguns càrrecs de partits distribuïen banderes espanyoles, “altra cosa és si les agafaven o no”. Forn troba que “és molt important” que un polític “reflexioni quan se’l xiula” i emplaça el Govern espanyol a fer-ho, per bé diu que “jo no he xiulat mai ningú ni m’agrada”. Així mateix, ha afegit que no li sembla normal que des d’alguns mitjans de comunicació s’hagi vinculat procés independentista amb els atemptats, i ha indicat que aquest és el caldo de cultiu de reaccions com les xiulades.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.